IIS does not list a website that matches the launch url

[Origin]: https://stackoverflow.com/questions/10716956/iis-does-not-list-a-website-that-matches-the-launch-url

I need to debug the website i ‘m developing (ASP.NET MVC3, Razor, .NET 4, VS2010 SP1 (as administrator)) in IIS7 (Vista Home) and getting the error:

IIS does not list a website that matches the launch url.

To test if it has to do something with the settings of the app, i did create from scratch an empty new ASP.NET MVC3 website, set for IIS, created virtual directory, launched with F5 and i worked fine!

I again did create a second website project with the exact same settings (just to be sure) and this also launched as expected.

This leads my to think that i have some configuration problem!? But what? In the past i used IIS very rare, so my knowledge is somehow limited in this direction.

Any hints?

shareedit

I hate answering my questions: in my question i stated that i was running VS under the administrator account. This was not true!!!

So the solution (for me) was to run VS2010 as administrator (Start->In Vista menu right click-> Run as administrator)…so simple.

As a side effect: VS2010 let me also create Virtual Directories without any problems (prior to that i got error messages stating that i have to manually adjust these)

shareedit
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s